Istoria distileriei Helios incepe in anul 1961 cand, Tadashi Matsuda a inffintat distileria Taiyou in orasul Naha din Okinawa. La acea vreme acesta a inceput sa produca rom obtinut din trestie de zahar din Okinawa. Abia in 1969 acestia si-au schimbat denumirea distileriei in Helios. In anul 1970 acestia au obtinut o licenta pentru producerea de lichior si a bauturilor spirtoase din zahar brun si Habu Sake. Incet dar sigur acestia au continuat maiestria si priceperea japoneza sa o incorporeze in produsele pe care acestia le fabricau.Helios Kura Blended Malt Rum Cask Whisky este un whisky ce etaleaza cea mai recenta expresie premium a whisky-ului japonez al distileriei Helios. Acesta este invechit in butoaie confectionate manual in care au fost rom japonez, pentru a obtine un whisky perfect echilibrat. Acesta este primul si singurul whisky din lume, maturat in butoaie de rom cu finish primit de la butoaiele de rom din insula Okinawa si artizanat in cantitati foarte mici.Miros: Mirosul acestui whisky se invarte in jurul aromelor de stejar prajit cu note de mere verzi si mangoGust: Gustul acestui whisky este unul destul de fumos cu note de portocale si lamaie si o atingere de mentolFinish: Finish-ul este unul mediu cu note de zahar ars, pere si note de cuisoare
