Istoria distileriei Helios incepe in anul 1961 cand, Tadashi Matsuda a inffintat distileria Taiyou in orasul Naha din Okinawa. La acea vreme acesta a inceput sa produca rom obtinut din trestie de zahar din Okinawa. Abia in 1969 acestia si-au schimbat denumirea distileriei in Helios. In anul 1970 acestia au obtinut o licenta pentru producerea de lichior si a bauturilor spirtoase din zahar brun si Habu Sake. Incet dar sigur acestia au continuat maiestria si priceperea japoneza sa o incorporeze in produsele pe care acestia le fabricau.Helios Kura Pure Malt Whisky este fabricat la distileria Helios din Okinawa, care este cunoscuta pentru producerea de rom si awamori (un tip de bautura pe baza de orez) insa acestia sunt cunoscuti ca au inceput sa intre si in lumea whisky-ului. Kura Pure Malt este de fapt un malt amestecat, chiar daca eticheta sustine ca este un malt pur pure malt imbuteliat la 40% alcoolemie.Miros: Mirosul acestui whisky se invarte in jurul aromelor de stejar prajit cu note de muschi si lamaie cu note de maltGust: Gustul prezinta arome de zahar brun, stejar ars si note de lamaieFinish: Finish-ul este unul mediu cu note de secara si struguri amari
