Istoria distileriei Helios incepe in anul 1961 cand, Tadashi Matsuda a inffintat distileria Taiyou in orasul Naha din Okinawa. La acea vreme acesta a inceput sa produca rom obtinut din trestie de zahar din Okinawa. Abia in 1969 acestia si-au schimbat denumirea distileriei in Helios. In anul 1970 acestia au obtinut o licenta pentru producerea de lichior si a bauturilor spirtoase din zahar brun si Habu Sake. Incet dar sigur acestia au continuat maiestria si priceperea japoneza sa o incorporeze in produsele pe care acestia le fabricau.Kamiki Sakura Cedar Cask Blended Malt Whisky este special conceput si imbatranit mai mult timp pentru un gust mai intens de cedru care atrage o aroma mai indrazneata care cauta consumatorii. Acest whisky este maturat in butoaie confectionate manual din cedru japonez si maturarea se face in butoaie mai mici decat cele clasice pentru a prinde o aroma mai intensa.Miros: Mirosul acestui whisky prezinta arome de mere suculente, stafide si pruneGust: Gustul acestui whisky este unul dulceag cu note de caramel, prune si note de fum si lemn prajitFinish: Finish-ul este o combinatie intre aromle de lemn de santal, piper si scortisoara
