Davino Iacob Rosu este un sortiment excelent de o culoare rubinie, arome de lemn afumat si fructe rosii coapte. Soiurile ce intra in compozitia acestui cupaj sunt Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Soiurile sunt vinificate separate folosind tehnologia clasica de fermentare pe bostina in vase de inox de 150 hl la 24-26°C, timp de 17 zile (Feteasca Neagra) si 21-27 zile (Cabernet Sauvingnon). Fermentatia malolactica are loc imediat dupa cea alcoolica. Vinul este desavarsit prin maturarea timp de 12 luni in butoaie de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare. Invechirea in sticla este de minimum 12 luni. Caracteristici organoleptice: Miros: Note calde, volatile Gust: Arome intense de lemn afumat, fructe rosii coapte; taninuri dure, astrigente Culoare: Rubiniu cu nuante violacee Temperatura de servire: 18-19°C
