Totul a inceput in anul 1862, cand familia Bacardi, condusa de Don Facundo stalpul Bacardi, a cumparat o distilerie in Santiago de Cuba. Acestia au aruncat la gunoi orice carte de reguli din domeniul distileriilor si si-au facut propriile amestecuri unice cu un proces revolutionar de fabricare a romului, care a schimbat modul in care se face romul chiar si pana azi. Liliacul Bacardi, simbolul brandului Bacardi a fost ales atat ca o superstitie, in Cuba liliecii sunt considerati norocosi, dar si dupa ce Doamna Amalia Bacardi a observat liliecii de fructe dand tarcoale prin distilerie si atunci aceasta a insistat ca pe fiecare sticla ce va iesi din distileria lor sa apara liliacul norocos, iar restul e istorie azi liliacul Bacardi fiind recunoscut de intreaga planeta.Bacardi Carta Fuego este un spiced rom cu foc in suflet, fabricat cu rom imbatranit timp de un an in butoaie stejar prajit, cu aroma modelata prin carbuni si in final amestecat cu un blend secret de mirodenii pentru o aroma indrazneata dar neteda. Acest spiced rom are un gust indraznet si neted care capteaza arome si condimente tropicale, inclusiv scortisoara, nucsoara, miere si vanilie si care are un indiciu de fum in finisaj.
