Piemontul, un pamant de campii si dealuri fertile, spalat de raurile care curg din muntii din apropiere, este renumit pentru bogatia sa de vinuri fine si produse alimentare, inclusiv vinuri grozave - precum Barolo - si pretioasa trufa alba rara de Alba. Vermouth s-a nascut in orasul istoric Torino, in inima acestei regiuni, unde unii mici producatori artizanali au reinviat, in ultimii ani, retete vechi de familie, punand bazele renasterii Vermutului si a artei nobile a producerii bauturilor spirtoase italiene. Acesta este terroir-ul lui Del Professore. Rosso di Torino este singurul Vermut din lume creat din vinuri albe si rosii 100% italiene, cu arome exclusiv vegetale produse in peretii Distileriei . Rafinati timp de sase luni in butoaie mici de stejar, unde creste fluxul de arome lemnoase, balsamice si mentolate care se simt pe nas. Vermouth del Professore intruchipeaza o mare traditie artizanala care a plasat intotdeauna orasul Torino in topul crearii acestei lichioruri aromate. Culoare: rosie intensa, strabatuta de reflexe care tind mai mult spre portocaliu. Miros: cu arome calde, pe un profil mentolat si balsamic, care aminteste de amestecurile farmaceutice din trecut. Gust: plin si rotund, in care exista un postgust usor amar, precum si un tanin delicat.
